TÁMOP-1.4.6-131-2013-0007

szechenyi_2020_logo_fekvo_color_RGB

Alapítványunk 2014. január 1-én indította el a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a „Zöld építőipari tranzitfoglalkoztatás a Váli völgyben” című projektjét. A pályázat általános célja Vál környékén hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése építőipari tranzitfoglalkoztatási program segítségével. Általános cél, hogy a munkanélküliség állapotából a tartós foglalkoztatás állapotába juttassunk 35 főt a szakképzetlen, illetve elavult szakképzettséggel rendelkező hátrányos helyzetű, elsősorban roma munkanélküliek foglalkoztatással összekapcsolt szakképzése és egyéni kompetencia fejlesztése révén.

1. A PROJEKT CÉLJA
Váli-völgy településein a munkanélküliek csoportjaiban javarészt szakképzettséget nem szerzett vagy elavult szakképzettséggel rendelkező személyek vannak, akik nem voltak képesek és jelenleg sem képesek a hagyományos képzési rendszerekben adekvát szakma, illetve munkatapasztalat megszerzésére, majd a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésre.

Cél
A pályázat általános célja Vál környékén hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése építőipari tranzitfoglalkoztatási program segítségével. Általános cél, hogy a munkanélküliség állapotából a tartós foglalkoztatás állapotába juttassunk a településen 35 főt a szakképzetlen, illetve elavult szakképzettséggel rendelkező hátrányos helyzetű, elsősorban roma munkanélküliek foglalkoztatással összekapcsolt szakképzése és egyéni kompetencia fejlesztése révén.

Közvetett cél
Közvetett cél a szakképzetlen romák, más munkanélküli személyek szakmához, munkához, rendszeres munkajövedelemhez juttatásával, saját maguk és családjaik életkörülményeinek javítása valamint a programban résztvevők munkaerő-piaci kompetenciájának jelentős növelése, a nyílt munkaerő-piac és a gazdaság stabil és aktív szereplőivé válásuk segítése, támogatása az építőipar területén.

2. PROJEKT VÁRHATÓ EREDMÉNYE
A projekt várható eredményeként 40 fő hátrányos helyzetű munkanélküli embert bevonás után egyéni fejlesztési terv alapján foglalkoztatással egybekötött 9 hónapos szakképzésbe vonunk, sor kerül a képzésbe vont hátrányos helyzetű emberek továbbfoglalkoztatására és legalább 20 fő nyílt munkaerő-piaci elhelyezése és/vagy önfoglalkoztatóvá válása történik meg, közben javítjuk a hátrányos helyzetű emberek életkörülményeit és a felújításra kerülnek önkormányzati tulajdonú helyi közösségi terek is.
További várható eredmény, hogy a támogató pszichoszocális és életvezetést stabilizáló szolgáltatásoknak köszönhetőn a bevont hátrányos helyzetű emberek konstruktív életvezetése, önképe és konfliktuskezelő képessége is fejlődik, s ez hosszú távon is segíti integrációjukat.

Megvalósítás időpontja:
2014. január 1. – 2015. augusztus 31.

A megvalósításban részt vevő partnerek:
Vál Község Önkormányzata

Együttműködő partnerünk: